ČULE SE I DETONACIJE

Gorjela Glavna pošta u centru Skoplja

15.01.2013 u 19:47

Bionic
Reading

Makedonski mediji javljaju da u centru Skoplja gorjela zgrada Glavne pošte. Veliki požar u utorak kasno popodne zahvatio je zgradu iz koje su se povremeno čule i detonacije. Vatrogasci su nakon višesatne borbe s vatrenom stihijom uspjeli staviti požar pod nadzor.

Očevici su rekli da su u zgradi najpre primijetili vatru, a da su zatim čuli i eksploziju. Policija je napravila kordon oko zgrade koja se nalazi u blizini tvrđave Kale i nije dopuštala nikome pristup, a na mjesto događaja pristigao je veliki broj vatrogasnih kola kao i veliki broj ambulantnih vozila.

Zasad nema informacija o uzroku požara. Direktor Makedonskih pošti Rafis Aljiti je rekao da je u trenutku izbijanja požara bio u svom kabinetu, ali je zajedno s radnicima evakuiran iz zgrade.

Republika.mk javlja da je požar izbio oko 16.30, da je zahvatio glavnu zgradu Glavne pošte i da su vatrogasci pokušavali spriječiti širenje plamena na ostale zgrade.

Na mjesto događaja stigao je i gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski. Policija je blokirala i obližnji most Goce Delčeva i sve okolne ulice.