VELIKI POŽAR

Gorjela Agrokorova sušionica povrća u Lipovcu

04.08.2011 u 09:20

Bionic
Reading

Satima je trajala borba vatrogasaca s vatrenom stihijom koja je zahvatila skladište poduzeća PIK Vinkovci u selu Lipovac na jugoistoku Vukovarsko-srijemske županije, no podataka o ozlijeđenima nema

Operativno-komunikacijskom centru vukovarsko-srijemske policije jutros u 5.45 sati dojavljeno je za požar koji je izbio u Lipovcu u skladištu poduzeća PIK Vinkovci koje djeluje u sustavu Agrokora.

Na požarište su se odmah zaputili pripadnici profesionalne Javne vatrogasne postrojbe iz Vinkovaca kojima su u gašenju vatre pomogla i dobrovoljna vatrogasna društva iz Lipovca, Komletinaca, Otoka i Nijemaca.

U skladištu, koje inače služi kao sušionica luka i krumpira, nije bilo povrtlarskih proizvoda, nego samo uskladištene drvene palete i strojevi. Gasitelji su puna tri sata pokušavali ugasiti požar te su pritom spasili sve strojeve. Ozlijeđenih nije bilo.

'Požar je ugašen u 8.20 sati, a u njegovom gašenju sudjelovalo je 50 gasitelja sa sedam vozila', priopćeno je iz Centra 112 u Vukovaru. Materijalna šteta još nije procijenjena, ali zasigurno će biti velika.

PIK Vinkovci na lipovačkom području ima nekoliko stotina hektara pod povrtlarskim kulturama.