lokalni izbori

Goran Habuš u Varaždinu za još jedan gradonačelnički mandat

14.04.2021 u 19:51

Bionic
Reading

Bivši varaždinski gradonačelnik Goran Habuš kandidat je HNS-a za još jedan mandat na čelu Grada, a na predstavljanju kandidature u srijedu rekao je da će u Varaždin "vratiti prave vrijednosti"

Habuš je bio gradonačelnik Varaždina od 2011. do 2017.

Uz Krunoslava Lukačića, kandidata stranke za varaždinskog župana, predstavljanju Habuša i kandidata za njegovog zamjenika Igora Klopotana nazočio je i predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Čuraj je rekao da HNS u procesu transformacije dokazuje kako je spreman za nove pobjede.

"U Varaždinu i Varaždinskoj županiji imamo novi HNS, s kandidatima koji su spoj mladosti i iskustva, i to je put kojim ćemo nastaviti", rekao je te naveo kako se Habuš u mandatu gradonačelnika pokazao odgovornim i sposobnim čovjekom bez afera.

"Uvjeren sam u odličan rezultat na sjeveru jer baš tu je HNS oduvijek bo najjači", zaključio je Čuraj.

Habuš je istaknuo važne smjernice u programu i dodao da će raditi pristojno, pošteno, pametno i odgovorno što su, rekao je, prave vrijednosti koje treba vratiti, a kojih u posljednje četiri godine nije bilo.

"Imali smo nepristojnog gradonačelnika i župana koji se nisu mogli dogovoriti niti o posebno važnim temama kao što su mjere za sprečavanje pandemije, bahate egotripe koji se svađaju putem lokalnih i nacionalnih medija sramoteći i sebe i sve Varaždinke i Varaždince", ocijenio je Habuš.

Kazao je i da, od devet kandidata za gradonačelnika, jedan kandidat mora dokazivati nevinost pred pravosuđem i nosi teret teških optužbi i osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti.

"Razmislite o tome jesmo li njegovim ponovnim izborom spremni svi zajedno nositi njegov teret na leđima i tako snositi odgovornost za negativan imidž grada", poručio je Habuš Varaždincima.