FEMEN U AKCIJI

Golim grudima napale Merkelicu i Putina

08.04.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin nalazi se u posjetu Njemačkoj, gdje je zajedno s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel sudjelovao na otvaranju velikog sajma u Hannoveru

Tamo su ga dočekale i aktivistkinje radikalne feminističke skupine Femen, koje su se u svojem već tradicionalnom stilu obnažile te tijela ispisale porukama poput 'Fuck Dictator' odnosno 'Jebeš diktatora'.

Aktivistkinje Femena su se, unatoč velikom osiguranju, uspjele na metar-dva približiti Putinu i Merkel, te su počele izvikivati parole protiv 'Putinove diktature'. Ruski predsjednik i njemačka kancelarka su prilično opušteno reagirali na ovu akciju. Tri djevojke iz Femena su ubrzo odvele sigurnosne snage, a na fotografijama se može vidjeti i da je ruski predsjednik, sudeći po izrazu lica, uživao u 'golim činjenicama' koje su mu prezentirane.

Nakon što je incident završio intervencijom osiguranja te su aktivistkinje privedene u policiju, Putin i Merkel su nastavili obilazak sajma u Hannoveru, smijuljeći se onome što su maloprije doživjeli.

Nekoliko tisuća boraca za prava homoseksualaca prosvjeduje u ponedjeljak i u Amsterdamu u povodu posjeta ruskoga predsjednika Nizozemskoj, prvoj državi u svijetu koja je 2001. ozakonila sklapanje istopolnih brakova.

Više od 3000 osoba trebalo bi sudjelovati u prosvjedima, stoji u priopćenju organizatora - COC-a, najstarije organizacije za obranu prava homoseksualaca u svijetu.Prosvjednici će demonstrirati protiv plana zakona koji je razmatrio donji dom ruskoga parlamenta, a cilj mu je zabraniti homoseksualnu 'propagandu' među mladima.