USKOK otkrio:

Godinama dobivao tajne informacije iz Fine, službenici platio mito i ljetovanje

13.12.2023 u 16:54

Bionic
Reading

Za televiziju N1 iz više izvora potvrđeno je da je jutros uhićena jedna zaposlenica Porezne uprave, a novinarka Ana Raić sada doznaje da se na meti istražitelja našla i nedavno izabrana šefica jedne regionalne agencije koja je na tu poziciju došla iz Fine. Uskok je ranije potvrdio da su osumnjičene tri osobe te da su uhićenja realizirana u Zagrebu i Karlovcu

Istražitelji zaposlenicu Fine sada povezuju s malverzacijama koje je radila čak osam godina, od prosinca 2015. do ožujka 2023. godine. Sumnja se da je zlorabila svoju poziciju na kojoj je bila zadužena za pravnu podršku tijekom provođenja ovrha, otkriva N1.

Fina već godinama provodi ovrhe na novčanim sredstvima, a istražitelji su uvjereni da je ova zaposlenica nezakonito odavala podatke jednom poduzetniku. Pomagala mu je i u izradi pravnih rješenja. On joj je zauzvrat platio ljetovanje. Danas uhićena poreznica pogodovala mu je, kako doznaje N1 iz izvora bliskih ovom slučaju, oko naplate jedne porezne kazne.

Inače, ovaj poduzetnik već je pod istragom od lipnja ove godine kada je uhićen s visokopozicioniranim voditeljem u Poreznoj upravi. Istražitelji su na osnovu poruka koje su pronašli u njegovom mobitelu zaključili da je preko poreznika pomagao određenim poduzetnicima koji su imali problema tijekom poreznog nadzora.

Više informacija možete naći ovdje.