STRANAČKI IZBORI

Glumac Milan Štrljić predsjednik splitskih Laburista

05.01.2013 u 20:56

Bionic
Reading

Novi predsjednik splitskog ogranka Hrvatskih laburista je poznati glumac i bivši intendant HNK Split Milan Štrljić. On je izabran na izvanrednoj skupštini u subotu poslije podne 5. siječnja. Na skupštini je za tajnicu izabrana profesorica politologije Filozofskog fakulteta u Splitu Marita Brčić Kuljiš.

Tako je za sada uspješno završen prvi dio priče o problemima splitskog ogranka Hrvatskih laburista nakon nedavnog raspuštanja. Štrljić uvjerljivo na izbornoj skupštini splitskih laburista pobjedio protukandidata Antu Gojsalića, koji je na današnjoj konferenciji za medije, koja je prehodila izvanrednoj skupštini, bio predstavljen kao član laburista od prvih dana utemeljenja stranke.

Na današnju Izbornu skupštinu u Splitu su došli i članovi predsjedništva Hrvatskih laburista Branko Vukšić, Nikola Vuljanić i Stipe Drmić. Nakon izbora Štrljić je naglasio da smatra da je obaveza svih mislećih ljudi da reagiraju i govore. 'Spominjanje krize kao razloga zbog kojega Split stagnira je zapravo alibi za nesposobno rukovodstvo', naglasio je Štrljić koji se na ovaj način ponovo aktivno vraća u politiku. O eventualnom isticanju svog kandidata na izborima za gradonačelnika Splita, već danas je prije skupštine bilo rečeno da će zadnju riječ imati novo rukovodstvo splitskog ogranka laburista.