RAZGOVARAO S PREMIJEROM

Glogoški: Spreman sam volontirati kao ministar branitelja

10.03.2016 u 13:01

Bionic
Reading

Premijer Tihomir Orešković obećao je da će ministar branitelja biti izabran do sutra ili najkasnije početkom idućeg tjedna. Kandidata za to mjesto sve je više, nakon Milijana Brkića, Branka Borkovića, Stjepana Šterca i Zlatka Tomašića, peti kandidat je i Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I skupine i jedan od vođa dugotrajnog braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66, koji je taj posao spreman obavljati volonterski

Glogoški je jučer razgovarao s Oreškovićem. 'Bio sam pozvan iz ureda predsjednika Vlade da sinoć u 18 sati dođem na razgovor s predsjednikom Vlade, gospodinom Oreškovićem vezano uz moju kandidaturu za ministra branitelja', kazao je Glogoški za RTL.

Razgovor je, kaže, Glogoški, bio otvoren. 'Razgovarali smo općenito o problematici populacije hrvatskih branitelja i situacije u hrvatskom društvu. Sigurno je da hrvatski branitelji mogu dati svoj doprinos u rješavanju mnogih problema koji su vezani uz hrvatsko društvo i u hrvatskoj državi i sigurno da stojimo na raspolaganju predsjedniku Vlade'.

Na pitanje što je HDZ-om u kontekstu njegove kandidature za ministra, Glogoški je odgovorio: 'Mi nismo u HDZ-u. Znamo. nažalost, da su mnogi od početka pripisivali da HDZ stoji iza nas i vjerujem da je ovo još jedan dokaz da HDZ ne stoji iza hrvatskih branitelja koji prosvjeduju u Savskoj'.


S obzirom da ima opću nesposobnost za rad, kaže, funkciju ministra obavljao bi volonterski.'Imam svoju mirovinu, nisam ovdje došao zbog ministarske plaće. Spreman sam volontirati', kazao je Glogoški.

Podsjetimo, bivši ministar branitelja Predrag Matić kazao je u siječnju 2015. godine da mjesečna primanja Đure Glogoškog iznose 24.816,02 kuna. Istovremeno, njegova ministarska plaća tada je iznosila 18.933 kune plus 426 kuna invalidnine. Glogoški pak, prema Matićevim tvrdnjama, ima mirovinu 12 tisuća kuna, invalidninu od 3.800 kuna, poseban dodatak 1.100 kuna, te naknadu za tuđu njegu i pomoć oko 3.800 kuna.