elitna prostitucija

Šef DORH-a: Rekonstrukcija spisa iz 2011. je pri kraju, rezultati će biti što je prije moguće

15.10.2018 u 15:12

Bionic
Reading

'Rekonstrukcija je pri kraju', ponovio je u ponedjeljak glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić na novinarske upite kako napreduje rekonstrukcija nestalih spisa iz 2011.

'Rezultati će biti što prije moguće, ne mogu točno reći kada', dodao je u izjavi, prenosi N1.

Kazao je i kako 'policija i DORH odrađuju svoj posao u slučaju Uljanik' te da će, kad istraga bude gotova, javnost biti izviještena i o tim rezultatima.

Glavni državni odvjetnik sudjeluje na konferenciji 'Jačanje transparentnosti i odgovornosti s ciljem osiguravanja integriteta: ujedinjeni protiv korupcije' koja se održava u Šibeniku u organizaciji Ministarstva pravosuđa, pa na novinarski upit kako presude u velikim korupcijskim slučajevima, posebice Sanadera, još uvijek nema, Jelenić odgovara:

'Procesi su pred sudom i sud radi sve ono što može da se ti procesi okončaju. Sa strane DORH-a znate da smo u nekim procesima dobili pravomoćne osuđujuće presude, no da je Ustavni sud slučajeve vratio na ponovno suđenje. Odluke Ustavnog suda su takve kakve jesu, mi ih poštujemo, a očekujemo da presude u ponovljenim suđenjima budu kao i u prvim', odgovorio je.

Kada je u pitanje dovoljna kadrovska ekipiranost DORH-a, Jelenić kaže:

'Naravno da nam fali tužitelja, savjetnika, ali na tome se radi. Ono što je novim izmjenama zakona o DORH-u propisano je da ministar u roku od šest mjeseci mora donijeti nova okvirna mjerila. Jer broj tužitelja je prema okvirnim mjerilima od 2001. Od tada se posao DORH-a stubokom promijenio. Očekujemo da se u izradu mjerila uključi i DORH, što nam je i obećano'.