UOČI PROSVJEDA U SUBOTU

Glavašević zatražio ostavku čelnih ljudi: Uprava pretvara HRT u aparat straha i tvornicu laži

27.02.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje press konferencije vrha HRT-a, na situaciju na državnoj televiziji osvrnuo se i nezavisni zastupnik Bojan Glavašević

Uprava HRT-a, kazao je Glavašević na press konferenciji u Saboru, nastavlja provoditi nasilje nad vlastitim zaposlenicima, nad drugim medijima i nad strukovnim udrugama. 'Ova uprava HRT-a, predvođena takozvanim glavnim takozvanim ravnateljem Kaznimirom Bačićem, umjesto da, sukladno zaključcima Odbora za medije, krene u de-eskalaciju krize koju je sama proizvela, još snažnijim tempom pretvara HRT u aparat straha i tvornicu laži kakve se ne bi posramio ni sovjetski Gosteleradio u najmračnijim danima', kazao je Glavašević.

Poručio je da uprava HRT-a laže kada govori da ne tuži svoje novinare. 'Smatra li Kaznimir Bačić da su Hrvati glupi ili jednostavno besprizorno, namjerno obmanjuje javnost? I Sanja Mikleušević Pavić i Hrvoje Zovko i dalje su tuženi, i dalje su zaposlenici HRT-a', kaže Glavašević.

Novo dno je, dodaje, traženje da se poduzmu mjere protiv člana Programskog vijeća Nikole Bakete jer smatraju da je sudjelovanjem na press konferenciji GONG-a našetetio ugledu HRT-a.

'Nikola Baketa je u Saboru izabran u Programsko vijeće da predstavlja građane, a ne da šuti i zatvara oči na marifetluke Kaznimira Bačića i njegovih jataka, kako onih vidljivih tako i onih iz sjene. Nikola Baketa je, podsjećam, izabran s najvećim brojem glasova od svih kandidatkinja i kandidata', poručuje Glavašević.

Najveću štetu, smatra Glavašević, nanosi upravo glavni ravnatelj i oni koji ga šutke podržavaju. 'Oni su Krameri protiv Kramera, oni su „vatrogasci“ iz Fahrenheita 451, oni su povod za bojkot, za prosvjed i za pobunu. Oni su se pokazali nedostojnima svih onih zaposlenica i zaposlenika HRT-a koji su, od osnutka te kuće do danas, svojim karijerama i životima toj kući davali dostojanstvo. Jedini način da ta skupina nasilnika nad vršnjacima spasi nekakav minimum minimuma dostojanstva je da podnesu ostavke. Svi do jednog. Ja ih ovim putem na to pozivam', poručuje Glavašević, koji je građane pozvao da se u subotu pridruže novinarskom prosvjedu.