PREPORUKA KUZ-a

Glasajte za one koji poboljšati zdravstvenu zaštitu

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 14.05.2009 15:50
  • Objavljeno 14.05.2009 u 15:45
doktor pacijent dijagnoza

doktor pacijent dijagnoza

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) pozvala je birače da na lokalnim izborima svoj glas daju onim kandidatima i listama za koje smatraju da će biti u stanju unaprijediti kvalitetu primarne zdravstvene zaštite na lokalnoj razini i u tome biti otvoreni za suradnju s građanima i udrugama u zdravstvu

'KUZ kao najraznovrsnija i najbrojnija organizacija pacijenata u zemlji očekuje da će novoizabrane vlasti svih naših županija uskoro konačno uključiti pacijente u aktivno sudjelovanje u kreiranje, provođenje i nadzor zdravstvene politike na lokalnoj razini', stoji u današnjem priopćenju te udruge koja okuplja 40-ak udruga pacijenata.

Lokalne vlasti stoga trebaju uključiti istinske predstavnike pacijenata u upravna vijeća zdravstvenih ustanova u vlasništvu lokalne samouprave, u kojima ne smiju sjediti samo predstavnici raznih političkih stranaka, smatraju u KUZ-u.

KUZ ujedno očekuje i zahtijeva da se u svim županijama u kojima su (često i nepotrebno) raspuštena županijska povjerenstva za zaštitu prava pacijenata nova povjerenstva što prije formiraju, kao i da županije istinski podrže njihov rad.

'Pravo na život i zdravlje naše su najveće vrijednosti! Razvoj partnerskih odnosa u zdravstvu i pozicioniranje pacijenta u središte zdravstvene zaštite zato mora krenuti upravo na primarnoj razini i u lokalnim zajednicama, za što su svakako (su)odgovorni i lokalni političari od kojih uistinu očekujemo više', navodi se u priopćenju što ga je potpisala predsjednica Mensura Dražić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi