kontrola zračne plovidbe

General Vlado Bagarić nije dobio dobio novi mandat na čelu strateške državne tvrtke

13.04.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Vlada je na zatvorenoj sjednici predložila Nadzornom odboru društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o. imenovanje mr.sc. Marija Kunovca-Varge za direktora toga društva. To znači da, piše 24 sata, u u borbi za novi mandat nije prošao general Vlado Bagarić koji je dosad vodio tu stratešku državnu tvrtku

Vlada predlaže Marija Kunovca-Vargu za direktora toga društva, do provedbe postupka natječaja za imenovanje direktora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci.

Kako saznaje 24 sata, to ne znači da će se ipak provesti novi natječaj. Naime, natječaj je u tijeku, a Bagariću je istekao mandat, pa je Kunovac-Varga predložen kako bi tko imao voditi tvrtku dok se završi odabir. U roku mjesec dana, trebao bi biti izabran, novi stalni direktor. Na natječaj se prijavilo više kandidata, a među njima je bio i Bagarić. Kunovac-Varga je zaposlenik Hrvatske kontrole zračne plovidbe duže od 20 godina i dosad je vodio ured za strategiju i razvoj.

  • +4
Vlado Bagarić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Bagarić je pod istragom Državnog odvjetništva za nezakonito zapošljavanja dvije osobe. U sukobu je sa sindikatom koji je protiv njega podnio kaznenu prijavu zbog sumnji na niz kaznenih dijela.