HEP PLAĆAO DVIJE GODINE

General Kapular dvije godine besplatno ljetovao

08.05.2010 u 10:41

Bionic
Reading

Osim za fiktivno zapošljavanje Rade Buljubašića i najnovije optužbe vezane uz prodaju struje, bivšeg šefa HEP-a Ivana Mravka USKOK sumnjiči za još nekoliko zloupotreba. Piše to Jutarnji list, navodeći da je jedna od njih i HEP-ovo plaćanje ljetovanja generalu Ivanu Kapularu

General Kapular, inače Mravkov savjetnik, čak je dvije godine ljetovao na račun HEP-a. U lipnju 2007. Kapular je na privatni smještaj u Barbarigi potrošio oko 10 i pol tisuća kuna, a račun mu je podmirio HEP. Samo dvije godine kasnije HEP je za boravak Kapularove obitelji u vili Stari dvor na otoku Ugljanu platio račun nešto veći od 30.000 kuna.

Mravku se na teret navodno stavlja još jedno fiktivno zapošljavanje, ovaj put člana Nadzornog odbora HEP-a Zdenka Juričića. On je navodno uz Mravkovo odobrenje, preko fiktivnog ugovora o djelu, nešto više od godinu dana dobivao 10.000 kuna mjesečno od HEP-a, a da nije obavljao nikakav posao. Tako je postao bogatiji za 130.000 kuna, dok je HEP na njega neopravdano potrošio gotovo 270.000 kuna.