KONTROVERZNO ISTRAŽIVANJE

Gayevi i lezbijke su bolji roditelji od hetero parova

16.11.2009 u 19:13

Bionic
Reading

Istospolni par mora biti spreman za dobivanje djeteta jer mora donijeti čvrstu odluku o usvajanju ili pronalasku donatora sperme

Djeca odgojena u lezbijskim obiteljima puno su uspješnija u životu od potomaka heteroseksualnih roditelja, zaključak je istraživanja Stephena Scotta, ravnatelja odjela za istraživanja na Narodnoj akademiji za roditeljstvo i odgoj.

'Lezbijke su bolji roditelji od muškarca i žene', istaknuo je Scott, a prenosi Jutarnji.hr

Njegovi kontroverzni rezultati istraživanja upućuju da su djeca s oba ženska roditelja puno ambicioznija od djece iz heteroseksualnih brakova. Također, studija pokazuje da djeca s dvije mame nemaju nikakve tendencije prema homoseksualnosti.

Istraživanje na fakultetu Birkbeck, dijelu Londonskog sveučilišta, te na Sveučilištu Clark u Massachusettsu rezultate objašnjava teorijom kako su istospolni parovi bolji roditelji jer ne mogu slučajno začeti dijete. Par mora biti dovoljno spreman za dobivanje djeteta jer mora donijeti čvrstu odluku o usvajanju ili pronalasku donatora sperme, što nije nimalo laka zadaća.

Prema godišnjem britanskom izvješću o društvenom ponašanju, više od trećine Britanaca vjeruje da su istospolni roditelji jednako dobri u odgoju kao i heteroseksualni parovi.

'Ova se teorija u potpunosti razlikuje od izjava vladajućih i opozicije. Međutim, ukoliko vrijeme pokaže superiornost ovih istraživanja nad onima koje vlada čini godinama, moglo bi doći do ozbiljnih promjena u ponašanju prema homoseksualnim roditeljima, a samim time i prema njihovom posvajanju djeteta', zaključila Ann Widdecombe, zastupnica u britanskom parlamentu.