NO MORE ROOM IN HELL

Gameri djecu zombije smatraju pretjerivanjem

04.11.2013 u 11:04

Bionic
Reading

Nakon bizarne peticije za spašavanje pasa i mačaka Grand Theft Autoa 5, stiže i nova rasprava o etičnosti ubijanja pikseliziranih maloljetnih zombija

No More Room in Hell bio bi još jedan solidan co-op survival horror. Naglašavamo bio bi zbog nedavno osvanule kontroverze vezane uz jedan jedini detalj - negativce. Naime, osim u obične zombije, u NMRiH igrači mogu zapucati i u djecu zombije. Da, znamo - vjerojatno ste pali sa stolca od šoka. I budite potpuno uvjereni kako niste jedini. Na internetu, naime, trenutno plamti divlja rasprava o etičnosti ovakvog razvojnog poteza.

 

 

 

Iskreno, makar se i dalje nastavljamo čuditi ljudskom fascinacijom nad hrpom piksela, sama ideja ubacivanja klinaca u ovaj horor naslov samo doprinosi njegovom realizmu. "Vi djeco ostanite u ovom neuništivom vrtiću dok mama i tata idu poginuti u zombi holokaustu". Bilo kako bilo, igrini autori su reagirali na gomilu optužbi sa adekvatnim odgovorom koji među ostalim ističe gore spomenute kontraargumente - kao i činjenicu da će prosječan igrač dva puta razmisliti hoće li zapucati na klinca - makar on bio hodajući leš.

 

No More Room in Hell izdan je kao Half Life 2 mod prije dvije godine, te ponovno izbačen na steamu prije mjesec dana u obliku stand-alonea. Kao jedan od preživjelih, u njemu morate sakupljati oskudnu municiju, komunicirati sa suborcima i biti strahovito pažljivi ako ne planirate postati jedan od podivljalih walkera.