gradski proračun

Franković: Dubrovnik jest bogat grad, ali su i potrebe velike

10.06.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je u ponedjeljak kako je Dubrovnik bogat grad s iznimno velikim proračunom od 700 milijuna kuna, ali su i potrebe grada velike jer nedostaju vodovodna, kanalizacijska i cestovna infrastruktura, kao i predškolski i školski standard te sportski sadržaj

Franković je, na konferenciji za medije u dubrovačkoj gradskoj upravi, naglasio da gradski proračun nije u suficitu, već se dobro gospodari novcem, a projektne aktivnosti balansiraju.

'Da su se neki projekti brže razvijali, gradska uprava ih ne bi mogla financijski pratiti. Da nam danas netko da tri milijarde kuna mi bi ih imali gdje potrošiti jer imamo projekte. Nasljednicima možemo ponosno ostaviti knjigu građevinskih dozvola', istaknuo je Franković.

Prve dvije godine svog gradonačelničkog mandata Franković je ocijenio ocjenom 'dobar' jer su se, kaže, neki problemi mogli brže i učinkovitije riješiti.

Nezadovoljan pristupom poslu dijela zaposlenika

'Zadovoljan sam kad vidim žive projekte koji se razvijaju, a nisam do kraja zadovoljan time što gradska uprava nije u potpunosti orijentirana na uslužnost građanima. Moramo više raditi na tome da građani shvate da radna mjesta u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama nisu uhljebnička, već se treba itekako raditi. Nezadovoljan sam pristupom poslu jednog dijela djelatnika', ustvrdio je dubrovački gradonačelnik.

Istaknuo je i kako je u dvogodišnjem razdoblju gradska uprava nastojala pokrenuti rješavanje akutnih problema Dubrovnika.

'Upravljamo gradom kao turističkim odredištem, a rješavamo i nagomilane probleme u stanovanju, vrtićima i školama te domovima umirovljenika i zdravstvenim ustanovama. Uz to, do kraja mandata ćemo izgraditi novi azil za životinje', najavio je Franković.