mimohodom do trga

[FOTO/VIDEO] Zvuk koračnica ispunio centar Zagreba: Pogledajte kako je izgledao nastup hrvatskog i austrijskog vojnog orkestra

03.11.2022 u 21:29

Bionic
Reading

Vojni orkestri Republike Austrije i Republike Hrvatske održali su u četvrtak popodne na zagrebačkom Trgu bana Jelačića zajednički nastup u povodu obilježavanja 30. obljetnice uspostave bilateralnih odnosa Austrije i Hrvatske te Nacionalnog dana Republike Austrije.

Ministarstvo obrane RH izvijestilo je da su dva orkestra, nakon kratkog mimohoda zagrebačkim ulicama, izvodili naizmjenice povijesne austrijske i hrvatske koračnice, dok su nastup okrunili zajedničkim izvođenjem koračnica Živjela Hrvatska i Radetzky March.

Zajednički nastup vojnih orkestara Republike Hrvatske i Republike Austrije Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MORH

U MORH-u dodaju da je koncert bio dobro primljen i posjećen te je zagrebačka publika "veselim" pljeskom ispratila izvođače.

  • +14
Nastup austrijskog i hrvatskog vojnog orkestra Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Josip Kopi /MORH

Zapovjednik Orkestra OSRH pukovnik Miroslav Vukovojac Dugan izrazio je zadovoljstvo zajedničkim nastupom s austrijskim kolegama istaknuvši kako je ovo izvrsna prigoda za razmjenu glazbenih iskustava dva vrhunska orkestra te izrazio nadu u buduću suradnju.