IMA POGINULIH

[FOTO/VIDEO] Snimke požara koje dolaze iz Australije izgledaju nadrealno, kontinent gori!

31.12.2019 u 09:35

Bionic
Reading

Šumski požari koji već tjednima haraju jugoistočnom Australijom u utorak su odnijeli još tri ljudska života, strahuju tamošnji vatrogasci

Iako je Australija zemlja naviknuta na požare tijekom ljeta, oni su ove godine počeli ranije nego inače i vrlo su intenzivni. Kontinent se suočava s iznimno visokim temperaturama koje su u državi Zapadna Australija u ponedjeljak dosegle 47 stupnjeva Celzija, a premašile 40 u svim područjima.

Strahuje se da su dvije osobe poginule u mjestu Cobargo, a još jedna u Belowri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Golemi požari u tom području natjerale su tisuće izletnika da spas od vatre potraže na plažama.

Osim u New South Walesu, požari haraju i pokrajinom Victorijom u kojoj nema podataka za još četiri osobe, no tamošnje vlasti nisu dale dodatne informacije.

U noći s ponedjeljka na utorak po hrvatskom vremenu počele su pristizati krajnje uznemirujuće vijesti iz obalnog turističkog gradića Mallacoote u saveznoj državi Victoriji. Ondje je stihija stigla strahovitom brzinom, a nekoliko tisuća mještana i turista našlo se u klopci s obzirom da nijedan put kojim bi mogli pobjeći nije prohodan te su svi masovno počeli bježati prema plaži i moru, donosi Jutarnji.hr.

  • +24
Požari u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Saeed KHAN / AFP / Profimedia

Dosada je u požarima u Australiji u kojima je izgorjelo više od četiri milijuna hektara šuma potvrđena smrt devet osoba.