nezadovoljni građanin

[FOTO/VIDEO] Dok je Medved u Čazmi davao izjavu medijima dogodio se incident

15.09.2022 u 19:27

Bionic
Reading

Dok je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade, davao izjavu za medije u Čazmi povodom katastrofalnog nevremena koje je bez krovova ostavio tridesetak kuća i gospodarskih objekata, dogodio se manji incident

Naime, jedan građanin gurnuo je gradonačelnik Grada Čazme Dinka Piraka koji je stajao pored Medveda. Pirak i Medved su se okrenuli da vide što se događa, a Pirak je samo odmahnuo glavom. Uskočilo je nekoliko policajaca kako bi primirili građanina, a Medved je nastavio govoriti

  • +18
Nevrijeme u Čazmi Izvor: tportal.hr / Autor: Čitatelj tportala

"Tridesetak je kuća u potpunosti je bez krova, a možda i više jer nismo sve uspjeli ni obići. Nemaju struje, a navodno je neće biti tri dana. Večeras stižu agregati, dijelit će se prvo službama, vatrogascima, domovima zdravlja i objektima koje ju trebaju za pogon kakva je recimo ona koja prerađuje meso. Njima je pola krova porušeno, tu je i škola. Najvažnije je da ljudi dobiju krov nad glavom, potpredsjednik Vlade obećao je sanaciju šteta u financijskom smislu', kazao je Pirak za RTL Danas.

Medved je pak rekao da će se zaštiti kuće koje su izgubile krovove, te da je važno je djelovati brzo zbog najave novih padalina.

Zahvalio je službama koje su pravovremeno intervenirale te dodao da su sve službe Vlade na raspolaganju građanima Čazme, ali i drugih mjesta pogođenih današnjom nepogodom. Dodao je i da je u posljednjih godinu dana, nažalost, zabilježeno više nepogoda u kojima su morali intervenirati, a da se ova današnja u Čazmi čini se najvećom.

Nevrijeme u Čazmi Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar / CROPIX

U Čazmu su stigli i ministar graditeljstva Ivan Paladina i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ozlijeđena djevojčica u Klaićevoj

Ministar Paladina je rekao da je prema prvim procjenama 30-ak kuća ostalo bez krovova te dodao da je ozlijeđena jedna djevojčica koja je prevezena u Klaićevu bolnicu.

Kako je rekao, razmjeri štete tek se trebaju detaljno utvrditi, a nakon toga će se na razini Vlade odrediti mjere pomoći.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić je izjavio kako će svakako proglasiti elementarnu nepogodu, da je Čazma stradala najviše, a zabilježene su i velike štete na području grada Grubišnog Polja i općine Berek, a moguće i u još nekim općinama i gradovima te županije. Zahvalio je Vladi RH na stavljaju svih resursa na raspolaganje.

U Čazmu večeras stižu agregati.

Podsjetimo, ranije poslijepodne jako nevrijeme pogodilo je područje Čazme na kojem je vjetar nosio je krovove, čupao stabla i prevrtao kamione. Matarijalna šteta je milijunska, a dijelovi grada ostali su bez električne energije zbog kvarova na dalekovodu.

  • +11
Nevrijeme u Čazmi Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Prema riječima gradonačelnika Piraka struje možda neće biti danima.