prometna povezanost

[FOTO/VIDEO] Dnevno Pelješkim mostom prođe skoro 20 tisuća vozila, a obližnji mještani traže samo jedno: Mi bismo vodu

17.08.2022 u 20:59

Bionic
Reading

Iz Centra za kontrolu prometa na Pelješkom mostu i pristupnim cestama nadzire se svaki detalj, a ekipa HRT-a odlučila je provjeriti kakvo je stanje u prometu i okolnim prilaznim cestama

Od otvorenja 26. srpnja, Pelješkim mostom prošlo je oko 327.000 vozila, baš kao što se i očekivalo, no najviše je putnika vikendom, kada ih na dan prođe između 18 i 19 tisuća. Radnim danom mostom prođe od 12 do 15 tisuća vozila. Ekipa središnjeg Dnevnika HRT-a provjerila je ima li teškoća u prometu mostom, ali i kako je njegovo otvaranje utjecalo na život stanovnika Pelješca.

Iz Centra za kontrolu prometa na Pelješkom mostu i pristupnim cestama nadzire se svaki detalj. 'Dosta je gužva i na prometnicama prema mostu, ali i na samom mostu, no promet teče bez većih poteškoća', ističe Irena Čačić, voditeljica Središnjeg centra za nadzor prometa.

Nakon zaustavljanja i fotografiranja prvih dana nakon otvaranja mosta - uzbuđenje polako jenjava. Brijesta je pelješko naselje najbliže novom mostu. Poznata oaza školjki i dalje je mirna, no mještani kažu da se promjene ipak osjete.

  • +35
Pelješki most Izvor: Cropix / Autor: Ante Čizmić

'Dolaze ljudi, dolaze. Uvijek je punije ovdje. Ljepše je, ima više života. Tu ima dosta ljudi kojih je prvi put u prolazu pa se raspituju za ubuduće da li bi mogli tu kupiti školjke i tako dalje', kaže Boženka Veraja iz Brijeste. Na bolju prometnu povezanost, kažu, još se navikavaju, a nadaju se i nekim promjenama.

'Definitivno bi u skoroj budućnosti voljeli imat riješenu vodu', kaže Zdravko Lazić. A i to bi se moglo uskoro ostvariti, jer kako kaže načelnik općine, projektna dokumentacija bi trebala biti gotova do kraja godine.