vodič za navijače

[FOTO/VIDEO] Spremate se na utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije? Ovo je sve što trebate znati o putovanju u Dansku

  • B. R.
  • Zadnja izmjena 23.06.2021 09:50
  • Objavljeno 23.06.2021 u 09:34
Bionic
Reading

Hrvatsku 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa iz skupine E u kojoj su Švedska, Slovačka, Španjolska i Poljska, a u nastavku vam donosimo pravila kojih se morate držati odlučite li otići u Dansku na utakmicu

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman u osminu finala Eura nakon što je u susretu 3. kola D skupine u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 3:1 te je na kraju završila kao druga u skupini. Poznat je put Hrvatske u nokaut fazi, ali ne i sljedeći suparnik. Naime, Hrvatsku 28. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala čeka drugoplasirana ekipa iz skupine E u kojoj su Švedska (4), Slovačka (3), Španjolska (2) i Poljska (1), a u zadnjem kolu u srijedu sastaju se Švedska - Poljska i Španjolska - Slovačka.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: AFPTV

Ovo su pravila koja trenutno vrijede pri ulasku u Dansku

U danskim preporukama za putovanja, Hrvatska je od 12. lipnja 2021., od 16h, označena žutom bojom uz preporuku 'potreban pojačani oprez, a za putovanja u Dansku iz žutih država, nije potrebno predočiti COVID-19 test pri ukrcaju u zrakoplov.

Putnici koji ulaze u Dansku iz žutih EU/Schengen država, pa tako i Hrvatske, moraju pri ulasku predočiti jedno od navedenoga:

  • Potvrdu o punoj imunizaciji cjepivom protiv COVID-19 koji je odobrila EMA, a od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana.
  • Potvrdu o preboljenju COVID 19, u razdoblju od 14 dana do 8 mjeseci prije putovanja.

Ili

  • obaviti testiranje pri ulasku u Dansku.
  • +15
Hrvatski navijači na Hampden Parku Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Trenutačno ne postoje posebni zahtjevi u pogledu vrste testa na COVID-19 (prihvaćaju se brzi antigen i PCR).

Zahtjev za testiranje prije ulaska morskim ili kopnenim granicama primjenjuje se na strance koji nemaju boravište u Danskoj ili nemaju dansku boravišnu dozvolu. Zahtjev za testiranje prije ukrcaja u zrakoplov primjenjuje se na sve, uključujući danske državljane i strance koji borave u Danskoj ili imaju dansku boravišnu dozvolu.

Osim toga, svi sudionici moraju polagati drugi test (antigen ili PCR) najkasnije 24 sata nakon ulaska u Dansku.

Djeca mlađa od 13 godina i putnici koji lete u Dansku s Grenlanda i Farskih otoka izuzeti su od zahtjeva za testiranje.

Više informacija možete pronaći na ovom linku.

  • +30
Navijači diljem Hrvatske Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX