SNAŽNA OLUJA

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme u Čazmi napravilo totalnu štetu. Oštećen dalekovod, struje možda neće biti danima, ozlijeđena jedna djevojčica

15.09.2022 u 15:47

Bionic
Reading

Snažno nevrijeme u četvrtak poslijepodne zahvatilo je Čazmu, jak vjetar odnio je tridesetak krovova s kuća, stradali su gospodarski objekti, škola i nastradala je petnaestogodišnja djevojčica koja je prebačena u zagrebačku bolnicu u Klaićevoj jer je nju je palo stablo i slomilo joj natkoljenicu

Sva snaga nevremena koje je zahvatilo Čazmu vidi se na fotografijama koje je snimio čitatelj tportala. Snažan vjetar je čupao drveće, prevrtao kamione...

  • +18
Nevrijeme u Čazmi Izvor: tportal.hr / Autor: Čitatelj tportala

Županijski centar 112 Bjelovar u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme. Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena.

  • +11
Nevrijeme u Čazmi Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom. Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

U Čazmu je hitno otputovao bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i sastao se s lokalnom upravom.

“Kuće i poslovni objekti su ostali bez krovova, drveća su srušena, nastradala je i škola kao i dalekovod zbog čega neće biti struje, možda i više dana. Ima i kamiona koje je snažan vjetar preokrenuo. Vatrogasci su na terenu, činimo sve što možemo u ovom trenutku da pomognemo građanima”, kazao je župan Marušić najavivši da će proglasiti elementarnu nepogodu.

Posljedice olujnog nevremena koje je popodne zadesilo grad i okolicu Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar / CROPIX

Ako je nevrijeme trajalo tek pet do šest minuta, materijalna šteta može se mjeriti u milijunima, rekao je gradonačelnik Dinko Pirak poslijepodne za HTV. Dodao je da je puno obiteljskih kuća ostalo bez krovova, ne samo bez crijepova, već i bez kompletne građe.

“Najveći problem je sa strujom. Kako stvari stoje, struje ne bude možda i dva dana”, rekao je Pirak.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je popodne i područje Grubišnog Polja, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Podsjetimo, za iduća tri dana DHMZ najavio je obilne kiše te grmljavine. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme osobito u petak, a u subotu još uglavnom u Dalmaciji. U nedjelju smirivanje.