potraga u beogradu

[FOTO/VIDEO] Drago, Igor i Zoran pretresli su ručno skoro kilometar obale od mjesta gdje je nestao Splićanin Matej Periš

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 04.01.2022 09:53
  • Objavljeno 03.01.2022 u 22:50
Potraga za Matejom Perišem

Potraga za Matejom Perišem

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

Drago Kovačević, Igor Jončić i Zoran Stojanovski iz Mreže za opasnost Srbije također traže nestalog Mateja Periša iz Splita

"Nažalost, zasad nismo pronašli niti jedan trag. Pretraživali smo isti ovaj potez od kluba gdje se to eventualno dogodilo, pa sve do ušća. Pretraživali smo po splavovima, objektima na vodi, uz obalu, dok je riječna policija čamcima obilazila objekte sa strane vode.

Danas je opet isto područje - takva je priroda rijeke da nije sigurno gdje se može pojaviti tijelo pa smo ponovno pretražili to područje", kazao je Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Pogled na Beton Halu i klub Gotik u kojem je zadnji put viđen Matej Periš

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Maricic/ATAImages

Trudimo se, ali obzirom da je rijeka u pitanju - iz minute u minutu se mijenja stanje. Jako je nezgodno za pretragu, uvjeti su jako teški. U principu, nekada uspijemo, a nekada ne", objasnio je.

Ovaj lokalitet na kojem pretražuju je problematičan u dijelu gdje su objekti uz vodu.

Potraga za Matejom Perišem

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

"Gdje bi nešto se moglo zadržati, da kažemo nizvodno od mjesta gdje se nešto dogodilo. Vodostaj je porastao u odnosu na sinoć, ali nije kakav zna biti u ovo doba godine", dodao je.

Dosad su uspjeli pretražiti oko 700, 800 metara od splava gdje su se nalazili, objasnio je Stojanovski. Radi se o desnoj obalnoj strani, s gradske strane. "Jučer je pretražena dvaput, a danas još jednom. Sve radimo pješke, tražimo rukama, prebacujemo granje koja je nanijela voda. Nadam se da će ga netko naći negdje u kafiću", rekao je.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!