loše vrijeme

[FOTO] Brojne intervencije vatrogasaca nakon nevremena u Slavoniji, za danas izdan crveni alarm, moguće poplave

18.07.2021 u 08:37

Bionic
Reading

U nevremenu koje je u subotu poslijepodne pogodilo Osijek, u kratkom vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru, a sve važne službe su brzo, u roku pola sata reagirale i sanirale štetu. Kako doznajemo u Ravnateljstvu civilne zaštite, stanje je trenutno mirno i stabilno.

Osim sanacije krova koji je jučer poslijepodne odletio s jedne zgarade, bilo je još 40 do 50 intervencija na užem i širem području grada, a u većini slučajeva radilo se o ispumpavanju vode, javlja N1 televizija.

U Novoj Gradiški bilo je još 12 intervencija, u Slavonskom Brodu dvije, kao i na području Vukovarsko-srijemske županije gdje su građani zvali zbog nestanka struje u jednoj ulici, te su imali jedno ispumpavanje.

  • +3
Osijek: Vatrogasci izvlačili automobil pod kojim se otvorila rupa Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Iz Javne vatrogasne postrojbe Osijek kažu da su na području samog grada imali 39 intervencija. Izvlačili su jedno vozilo iz kanala, zabilježili jedno urušavanje krova, a na nekoliko lokacija uklanjali su grane stabala. Ostale intervencije odnose se na ispumpavanje.

Područje Osječko-baranjske županije dobilo je crveno upozorenje za danas zbog moguće lokalne obilne kiše, uglavnom u Posavini, a moguće su i bujične poplave na urbanim područjima.

  • +16
Nevrijeme u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Očekuju se i prekidi u prometu i u opskrbi električnom energijom i vodom. Za danas je izdano i narančasto upozorenje za obilnu kišu u zagrebačkoj, karlovačkoj i gospičkoj regiji, a oborina će biti od 30 do 90 milimetara uz mogućnost bujičnih poplava.

Žuta upozorenja dobili su kninska, splitska i dubrovačka regija zbog izraženijih pljuskova s grmljavinom.