KRITIKA NA KRITIKU

Svađa unutar HDZ-a, Filipović odgovorio Frankoviću: Pobjeda mu ne daje za pravo da putem medija komentira izbore u Zagrebu

02.06.2021 u 13:56

Bionic
Reading

Nakon što su HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Zagreba stigle kritike od stranačkog kolege Mate Frankovića, an Facebooku se oglasio i sam Davor Filipović

'Čestitam Mati Frankoviću na pobjedi u Dubrovniku. Ta je pobjeda zasigurno rezultat kvalitetnog rada u protekle četiri godine. Međutim ne vidim kako mu ta pobjeda daje za pravo da putem medija komentira izbornu utakmicu u Zagrebu. Svi savjeti i kritike, koji su u svakom slučaju dobro došli, trebali bi se iznositi za stolom naše političke obitelji. U sportu svaka ekipa sve razgovore vodi u svlačionici, tamo si kaže sve što misli, a na teren izlazi zajedno i svi suigrači ginu jedni za druge kako bi se dobivale utakmice i prvenstva', napisao je Filipović na Facebooku.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u posljednja dva dana optužio je medije da su 'namjernim' krivim izgovaranjem imena Davora Filipovića pokušali osujetiti njegov uspjeh na izborima. No, drugačije mišljenje iznio je HDZ-ov Mato Franković, koji je u nedjelju izabran na novi mandat na čelu Dubrovnika.

'Kandidat za gradonačenika Grada Zagreb je zanimljiv čovjek, ali je imao vrlo lošu kampanju i nastupe. Pričao je više o drugima, manje o budućnosti Zagreba, ružno je napadao. Ja nisam takav. Mislim da je to pogrešna kampanja. Ne može biti odgovoran Andrej Plenković, odgovoran je loš kandidat. Treba u životu znati gubiti i pobjeđivati. Jednom je Michael Jordan rekao “da nisam izgubio stotine utakmica, nikad ne bih naučio pobjeđivati”. Tako i ja, kad sam prvi put izgubio od g. Andra Vlahušića, analizirao sam, shvatio što sam krivo radio i krenuo naprijed. Mladom g. Filipoviću treba dati priliku da nauči svoje greške. A da je pogriješio, pogriješio je', kazao je Franković na Libertas TV.