dobra suradnja

Filipović i Lugavić potpisali sporazum o prijateljstvu i suradnji Rijeke i Tuzle

13.06.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Riječki gradonačelnik Marko Filipović i tuzlanski gradonačelnik Zijad Lugavić potpisali su u utorak sporazum o prijateljstvu i suradnji Rijeke i Tuzle, formalizirajući dobru suradnju dvaju gradova tijekom protekla dva desetljeća

Filipović je izjavio da je potpisivanje sporazuma rezultat pisma namjere u rujnu 2022. godine, u sklopu posjeta predstavnika riječke gradske uprave Tuzli. 'Ova dva grada su slična. Oba su treći po veličini u svojim državama i poštujemo različitosti', rekao je.

Istaknuo je ulogu bivših gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i Tuzle Jasmina Imamovića u poticanju suradnje i prijateljstva dvaju gradova.  Filipović je izrazio spremnost pomoći u prenošenju iskustava vezanih uz članstvo u EU, jer se nada da će se i druge države jugoistočne Europe u potpunosti integrirati u EU i schengenski prostor.

Lugavić je istaknuo da Tuzlaci koji žive u Rijeci imaju samo pozitivne dojmove, osjećaju Rijeku kao svoj grad i grad velikog srca. U oba grada njegujemo poštivanje različitosti i tradiciju antifašizma, te zajedno ostvarujemo suradnju u kulturi i sportu, naveo je Lugavić.

Zadovoljstvo uspostavom prijateljstva Rijeke i Tuzle izrazili su i Vojko Obersnel i Jasmin Imamović, a obojica su na gradonačelničkim funkcijama bili više od 20 godina.