PODUZETAN 19-GODIŠNJAK

Filip Glavaš zasjeo i u Nadzorni odbor

18.08.2010 u 11:26

Bionic
Reading

Nakon što je jučer objavljeno da je 19-godišnji sin Branimir Glavaša postao porotnik na osječkom sudu, čini se da ambicije mladog Filipa sežu i dalje. On je, naime, i član nadzornog odbora Televizije Slavonije i Baranje

Filip Glavaš u Nadzornom odboru u koji je nedavno imenovan trebao bi brinuti za radnička prava novinara.

'Da, došlo je do promjena u upravi, a sve službeno stoji u registru. To je privatna tvrtka i ne želim da je se povezuje bilo s čime', rekao je za Večernji list Darko Tolić, vlasnik 47,06 posto udjela Televizije Slavonije i Baranje.

Isto toliko drži i Damir Marketić, suprug Sanje Marketić, zamjenice glavnog urednika Glasa Slavonije, dok preostalih 5,88 posto pripada samoj Televiziji Slavonije i Baranje. Zanimljivo je da je navodno Sanja Marketić uz saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića pokušala podmititi suce Vrhovnog suda da donesu oslobađajuću presudu Branimiru Glavašu.

U predsjedničku fotelju sjest će Ines Teskera koja je dosad vodila gradsku tvrtku Osječki sajam, a direktor programa je Bojan Uranjek. Rješenje o imenovanju nova predsjednica uprave već je primila.

Osječko-baranjski župan i aktualni predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić rekao je da nema što komentirati promjene na STV-u jer je on iz vlasničke strukture te osječke televizijske kuće izašao prije nego što je izabran za župana.

'Županija, kao ni Grad Osijek, u toj tvrtki više nemaju svojih vlasničkih udjela jer su ih, sukladno zakonskim odredbama, morali prodati', rekao je dr. Vladimir Šišljagić.