IZASLANSTVO VLADE

Evo tko je iz vrha države ipak bio na sprovodu Slavka Goldsteina

15.09.2017 u 20:15

Bionic
Reading

Na sprovodu istaknutoga hrvatskog intelektualca, političara i publicista Slavka Goldsteina bio je državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, doznaje u petak navečer Hina, koja je u vijesti o posljednjem ispraćaju Slavka Goldsteina navela da nije bilo predstavnika Vlade

U vijesti koju je Hina objavila u petak poslijepodne, među ostalim, navedeno je i da 'na Goldsteinov posljednji ispraćaj nisu došli predstavnici Vlade, Sabora ni Katoličke crkve'.

Slavko Goldstein (1928.-2017.) preminuo je  u srijedu u Zagrebu u 90. godini, a pokopan je u obiteljskoj grobnici na Mirogoju uz židovski vjerski obred koji je predvodio rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel Kotel Da-Don.

Na Mirogoju se okupilo mnoštvo javnih osoba, većinom lijeve političke provenijencije, među kojima su bili članovi SDP-a, HSLS-a, bivši članovi HNS-a, predstavnici Pravoslavne crkve te antifašističkih udruga.

  • +12
Posljednji ispraćaj Slavka Goldsteina na Mirogoju Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Od Goldsteina su se, uz ostale, došli oprostiti Stipe Mesić, Zoran Milanović, Vesna PusićDražen Budiša, Dorica Nikolić, Darinko Kosor, Anka Mrak Taritaš, Milorad Pupovac, Davor Bernardić, Predrag Matić, akademik Zvonko Kusić, izraelska veleposlanica u Hrvatskoj Zina Kalay Kleitman i mnogi drugi.