ZASTUPNIČKO PITANJE

Evo što je Vlada odgovorila SDP-ovcu o putu predsjednice u SAD

16.02.2017 u 11:46

Bionic
Reading

Vlada je na današnjoj sjednici odgovorila na zastupničko pitanje SDP-ova Domagoja Hajdukovića kojeg je zanimalo je li veleposlanstvo RH u Washingtonu obavijestilo američko ministarstvo vanjskih poslova o posjetu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u

Saborskog zastupnika SDP-a zanimalo je i je li to bio privatni, radni ili službeni posjet.

'Veleposlanstvo RH u SAD-u je o posjetu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović 27. prosinca 2016. godine službeno izvijestilo nadležne američke službe uoči posjeta, zatraživši, sukladno diplomatsko-protokolarnoj praksi, uobičajenu protokolarnu podršku i sigurnosnu zaštitu.

Veleposlanstvo je tijekom Predsjedničinog boravka u SAD-u (Washington, New York, Boston) pružilo predsjednici svu potrebnu podršku i potporu, a naši diplomati bili su u njenoj pratnji na sastancima s američkim sugovornicima. Isto tako, bili su uključeni u organizaciju predsjedničinih sastanaka, od kojih je nekoliko održano u prostorijama našeg Veleposlanstva', stoji u odgovoru Vlade zastupniku Domagoju Hajdukoviću.

'Što se tiče dodane vrijednosti posjeta napominjemo da je, uz odgovor koji je dan tijekom 3. sjednice Hrvatskoga sabora, taj aspekt u razdoblju od postavljanja zastupničkog pitanja, predsjednica RH više puta obrazložila, dok o pripremi posjeta predsjednice samostalno vodi brigu Ured predsjednice.

Eventualno potrebna dodatna obrazloženja u vezi s pitanjem zastupnika dat će Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade RH i  ministar vanjskih i europskih poslova', piše u odgovoru Vlade koji je potpisao premijer Andrej Plenković.