ministar policije

Evo što je Božinović odgovorio Vučiću vezano za 'Oluju'

04.08.2019 u 20:36

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Damir Božinović izjavio je u nedjelju kako je hrvatska policija imala veliku ulogu u vojnoredarstvenoj akciji Oluja

Božinović je to izjavio za RTL podsjetivši kako je preko tri tisuće policijskih službenika, pripadnika skupnih snaga specijalnih postrojba policije sudjelovalo u Oluji.

"Bio sam u diplomaciji u Sofiji gdje sam bio profesionalni diplomat, a tamo me i zatekla radosna vijest o oslobođenju", rekao je dodavši kako je Oluja dobila ispravan status i izvan granica Republike Hrvatske.

Komentirao je i nedavnu izjavu srbijanskoga predsjednika Aleksandra Vučića, koji je prozvao hrvatske političare za navodni nestanak Srba iz Hrvatske. "Bilo bi dobro da ovi dani prođu bez takvih događaja, no te poruke traju već 24 godine, a u tom je periodu Hrvatska integrirala cijeli svoj teritorij, postala članicom NATO-a, Europske unije kojom predsjeda od 1.siječnja sljedeće godine", rekao je Božinović dodavši kako je Oluja međunarodno priznata kao legitimna operacija.

Komentirao je i bosanskohercegovačke optužbe na račun hrvatske policije o odnosu prema migrantima podsjetivši kako hrvatska policija radi u skladu sa zakonom.

Ocijenio je i kako bi nedavna rekonstrukcija Vlade za koju smatra da je bila ispravna  trebala dati dodatni vjetar u leđa kandidatkinji na predsjedničkim izborima.

Smatra kako je premijer Andrej Plenković preuzeo HDZ kad ga je bilo najteže preuzeti - "kad je pao ispod 20 posto, kada je ostao veliki dug u blagajni HDZ-a".  U ovih sad već tri godine HDZ je pokazao snagu i sposobnost da se nosi s raznim pitanjima, ustvrdio je dodavši kako HDZ ima dobrog predsjednika te da će tako i ostati.