'ZADOVOLJSTVO MI JE, ALI...'

Evo kako Grabar Kitarović komentira Forbesovu listu najmoćnijih žena

02.11.2017 u 14:38

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako 'čvrsto s obje noge stoji na zemlji', no priznala je da joj je i zadovoljstvo činjenica da ju je Forbes uvrstio na 39 mjesto najmoćnijih žena na svijetu

'Moj stav o anketama i istraživanjima je poznat: uvijek ističem kako je najvažniji glas naroda. Lagala bih kada bih tvrdila kako mi nije zadovoljstvo vidjeti uvažavanje stručnjaka koji se bave međunarodnom političko-gospodarskom scenom.

No moram podsjetiti da stojim čvrsto s obje noge na zemlji. Više puta sam naglašavala kako sebe ne gledam isključivo kao ženu političara već kao političara koji predstavlja i zastupa interese svoje zemlje. Drago mi je da se trud i napor prepoznaje i vrednuje u međunarodnom okruženju', kazala je predsjednica za N1 televiziju nakon što je zamoljena da komentira  Forbesovu listu najmoćnijih žena na svijetu.

  • +106
Sva lica Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Podsjetimo, na prvom mjestu je i dalje njemačka kancelarka Angela Merkel dok je druga britanska premijerka Theresa May.

Grabar Kitarović je 39. na ukupnom popisu, no kad je riječ o ženama u politici, nalazi se na 14. mjestu. Prema Forbesu, moćnija je od norveške premijerke Erne Solberg, koja je 17., ili Elvire Nabiuline, guvernerke ruske središnje banke.