vremenska prognoza

Pogledajte kakav nas kraj tjedna čeka nakon obilne kiše

10.11.2017 u 06:58

Bionic
Reading

U petak ćemo imati oblačno vrijeme uz popodnevna sunčana razdoblja i stabilne temperature od maksimalnih 13 na kopnu do 18 Celzijevaca na moru

Na kopnu u petak umjereno do pretežno oblačno, a većinom u gorju može pasti malo kiše. Ujutro mjestimična magla, a poslijepodne su moguća kraća sunčana razdoblja.

Na Jadranu promjenjivo, a uglavnom u drugom dijelu dana mjestimice uz obalu može pasti i malo kiše. Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i istočnjak, na sjevernom dijelu još ujutro bura. Najviša dnevna temperatura od 9 do 13, na Jadranu od 14 do 18 stupnjeva, prognozira Državni hidrometeorloški zavod.

Vrijeme 10.11. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U Zagrebu djelomice sunčano, u prvom dijelu dana niski oblaci i mjestimična magla. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura od 11 do 13 Celzijevaca.

Petak u Splitu uz moguću slabu kišu i raspon dnevne temperature od 10 do 15 stupnjeva. Za vikend kiša. 

U Osijeku sunčano i bez oborina, uz dnevni maksimalac od 12 supnjeva. Za vikend blagi rast temperature, uz oblačno vrijeme bez oborina.

Sunčano uz manju naoblaku i dnevni aspon od 11 do 15 Celzijevih stupnjeva u Rijeci se preddviđa i za petak i za subotu. U nedjelju pogoršanje i kiša koja će se pojačati s početkom idućeg tjedna. 

Kiša u Sisku i Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U Gospiću oblačno i bez oborina do ponedjeljka, kada bi se mogao ukazati i snijeg. Temperatura u petak raste najviše do 12 stupnjeva.

I dalje će najnepovoljnije biometeorološke prilike biti na krajnjem jugu Hrvatske. No, otežavajući utjecaj vremena mogli bi osjećati osobito kronični bolesnici i meteoropati u Lici i Gorskom kotaru. U ostalim će predjelima prevladavati razmjerno nepovoljne prilike, a tek malo povoljnije nego drugdje bit će na sjevernom Jadranu.

Za subotu se predviđa promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Na južnom Jadranu oblačno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Vjetar slab, poslijepodne umjeren jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo, na jugu i oštro. Jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 14, a najviša dnevna između 12 i 17 stupnjeva.