počeli s emitiranjem

Evo gdje možete gledati novi, peti program HTV-a

02.01.2018 u 11:16

Bionic
Reading

Novi program HRT-a, HTV 5, u ponedjeljak je počeo s emitiranjem, a riječ je o kanalu koji će moći gledati samo oni gledatelji koji planiraju pratiti HRT putem satelita. Naime riječ o kanalu koji je namijenjen hrvatskim iseljenicima i međunarodnoj javnosti

Pristup satelitskom signalu bit će moguć u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i na Novom Zelandu, a emitirat će specijalizirane sadržaje namijenjene hrvatskim iseljenicima i međunarodnoj javnosti te odabir sadržaja četiriju HRT-ovih nacionalnih televizijskih programa, kao i izbor iz arhivskog materijala HRT-a. Osim putem satelita HTV 5 može se naći na na mulitimedijskoj platformi HRTi. 

Članovi Programskog vijeća HRT-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Kako su najavili s HRT-a, u ponuđenom programu emitirat će vijesti na engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku, a namjera je da u budućnosti svi sadržaji budu na svim spomenutim jezicima.

Osmosatni program, koji će sadržavati približno devedeset minuta specijaliziranog sadržaja na dan, emitirat će se još dvaput dnevno kako bi se pokrile sve vremenske zone i područja sa znatnim brojem hrvatskih iseljenika.