SVI NA JADRANU

Evo gdje će odmarati Plenković i ministri

07.08.2018 u 22:26

Bionic
Reading

Kao i svake godine u ovo vrijeme, nakon posljednje sjednice Vlade, proslave Oluje u Kninu i Sinjske alke, predsjednik Vlade i svi ministri odlaze na dvotjedni ljetni odmor

Ove godine, kao i lani, premijer Andrej Plenković za ljetnu oazu izabrao je državnu rezidenciju vilu Costabellu kod Rijeke, odakle će povremeno odlaziti na različite ljetne manifestacije.

Iako i on ima pravo koristiti državnu rezidenciju, predsjednik Sabora Gordan Jandroković odlučio se za odmor u privatnom smještaju. Odabrao je Jadran, no gdje je točno, u Saboru za Večernji list ne otkrivaju. Najvjerojatnije se radi o Malinskoj na Krku gdje Jandroković s obitelji ljetuje već godinama, kao što je tportal već pisao.

Premda je bilo nagovještaja da bi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mogla otići na godišnji odmor između 5. i 15. kolovoza, ona je ipak odlučila da ne ide na odmor, odnosno ne na klasični godišnji.

Gdje su se točno za godišnji otisnuli svi ministri, u Vladi nisu htjeli otkrivati te su samo poručili da su svi na odmoru u Hrvatskoj i u vlastitu aranžmanu. A zanimljivo je i da ni mnogi ministri nisu željeli kazati točnu lokaciju svoga odmora.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar jučer je otišao u Istru, gdje svake godine ljetuje s obitelji.

Ministar financija Zdravko Marić za odmor je odbrao Jadran, kao i ministar državne imovine Goran Marić koji će godišnji s obitelji provesti u vlastitoj kući u Živogošću kod Makarske. U obiteljskoj se kući u Novom Vinodolskom odmara, kao i svake godine, i ministar prometa Oleg Butković.

  • +11
Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Ministar gospodarstva Darko Horvat na odmoru je u Dalmaciji. Prvo će s obitelji uživati u Tučepima, a potom će skoknuti i do Zadra.

Na dvije će lokacije i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak koja na godišnem misli provesti desetak dana, i to u privatnom aranžmanu u krugu bliskih prijatelja i obitelji. Dio godišnjeg provest će na Jadranu, a dio u svojem gradu Varaždinu, doznajemo od izvora iz kruga ministrice.

Ministar obrane Damir Krstičević, kao i za svaki ljetni godišnji odmor, prvo će u svoje selo Umčane u blizini Vrgorca gdje će se družiti s rodbinom, prijataejima i suborcima, a potom kreće u obilazak prijatelja i suboraca na Jadranu.