susret u zadru

Erlić o Norveškom financijskom mehanizmu: Hrvatskoj više od 100 milijuna eura

22.09.2023 u 11:33

Bionic
Reading

U sklopu provedbe Financijskog mehanizma Europskoga gospodarskog prostora i Norveškoga financijskog mehanizma, Hrvatskoj je stavljeno na raspolaganje više od 100 milijuna eura, rekao je u petak u Zadru ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić

Ulaganja se odnose na područje solarne energije, geotermalne energije, obnovljivih izvora energije, energije mora, područja školstva te važan projekt ulaganja u pravosuđu, izjavio je Erlić uoči godišnjeg sastanka o provedbi Norveškog financijskog mehanizma.

Najavio je da će se razgovarati i o budućoj financijskoj perspektivi, odnosno ulaganjima nakon 2024. godine.

Godišnji susret partnera u Norveškom financijskom mehanizmu održava se u Hotelu Kolovare u Zadru, a prisustvuje mu i veleposlanik Kraljevine Norveške u Hrvatskoj Arne Sannes Bjørnstad.

Zahvaljujući Norveškom financijskom mehanizmu i Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije financira se šest programa i više od 100 projekata diljem Hrvatske na područjima od zajedničkoga interesa dviju zemalja.

To se ponajviše odnosi na unaprjeđenje STEM vještina u osnovnoškolskom obrazovanju, istraživanje i razvoj, proizvodnju zelene energije te programe koji se odnose na razvoj civilnoga društva.