SOFISTICIRANI TURSKI PREMIJER

Erdogan se ukazao kao hologram pred pristašama

28.01.2014 u 15:55

Bionic
Reading

Činjenica da nije mogao prisustvovati stranačkom okupljanju u gradu Izmiru nije spriječila turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da se, u izvjesnoj formi, na skupu ipak nađe. Tako se okupljenom mnoštvu ukazao u obliku golemog holograma

Skup organiziran pred regionalne izbore 30. ožujka u Izmiru doživio je tako 'hologramsko prikazanje' premijera kojeg, uz izbornu utrku, pritišću i sve brojniji skandali o korupciji u vrhu vlasti. Tema njegovog obraćanja bila je upravo potreba za otporom unutar konzervativne stranke 'Pravda i razvoj'.

Kako prenose turske novine Hurriyet, premijer je izjavio da idu na izbore 'u sjeni napada koje su pripremile izdajničke mreže' te je pozvao sve kandidate za gradonačelničke pozicije 'da ne gube vrijeme'.
Hologramsko ukazanje izazvalo je vidno oduševljene prisutnih, što pokazuje i video, no Erdogan, kako podsjeća magazin Atlantic, nije prvi političar koji se koristio tom sofisticiranom tehnologijom.

U Indiji je tako političar Narendra Modi prikazao čak 26 hologramskih projekcija sebe tijekom kampanje u 2012. Hologrami se zasad radije koriste u industriji zabave, dok primjerice u američkoj politici još nisu stekli kredibilitet. CNN je tijekom predsjedničke kampanje 2008. koristio holograme prilikom intervjua u studijima, no odustao je nakon što je javnost ismijala tu praksu.

Snimka sa stranačkog skupa u Izmiru