PESIMISTIČNI TOMO

Erceg: Gledat ćemo tužan derbi

29.09.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Nekadašnji igrač Hajduka Tomislav Erceg žalostan je što derbiji nemaju više naboj kao nekad i tužan što će se večerašnji igrati pred malim brojem gledatelja

'Svaki derbi je isti, obje momčadi idu na pobjedu, a malu prednost uvijek ima domaćin', kazao je Tomislav Erceg, danas nogometni menadžer, a nekad i sam protagonist najveće utakmice hrvatskog nogometa.

'U posebnom sjećanju mi je derbi iz 1992. iako smo igrali svega 1:1, a gol primili u sudačkoj nadoknadi. Sjećam ga se jer sam zabio gol', kaže Erceg kojeg ne veseli večerašnji ogled Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Tužno je to sve, tako je malo gledatelja, a nekad je to bio praznik nogometa. Nažalost sve se to odražava na hrvatski nogomet i na transfere', kazao je Erceg i dodao da će menadžeri ipak pronaći svoj interes:

'Igrača uvijek ima, uglavnom su to reprezentativci, bilo da su članovi A ili U21 reprezentacije. No na derbijima se igrači samo ogledaju, a prava prodaja ide preko nacionalne vrste', otkriva Erceg koji predviđa da će derbi odlučiti onaj tko bude igrao bolje momčadski.

'Ni u jednoj ni u drugoj momčadi nema pojedinca koji može sam riješiti susret, a volio bih da treneri daju povjerenje mladima Haliloviću i Bašiću, da vidimo mlade talente na velikoj sceni', zaključio je Erceg.