digitalni iskorak

Elena Puh Belci: Pulski poduzetnici u meni će imati jakog saveznika

12.04.2021 u 12:35

Bionic
Reading

IDS-ova kandidatkinja za pulsku gradonačelnicu Elena Puh Belci u ponedjeljak je u najavila kako će Pula u njezinom mandatu napraviti veliki digitalni iskorak te kako će pulski poduzetnici u njoj imati jakog saveznika

"Novo vrijeme i nove okolnosti zahtijevaju i nove metode rada i traže od nas da budemo inovativniji, brži i fleksibilniji. Naše gospodarstvo mora ići u smjeru digitalne transformacije. Stoga ono što danas mogu obećati je da će Pula u mom mandatu napraviti jedan veliki digitalni iskorak", kazala je Elena Puh Belci na predstavljanju četvrte točke svog predizbornog programa na temu gospodarstva.

Naglasivši da će jačanje gospodarstva i stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta biti apsolutni prioritet tijekom cijelog mandata, ona je istaknula kako je to jedna od najvažnijih uloga koju Grad ima, odnosno da bude servis ljudima i da stvori uvjete za zapošljavanje i gospodarski rast.

"Nekim kandidatima to nije očito jasno i misle kako radna mjesta nisu njihova briga. Svatko tko to kaže bježi od odgovornosti koju mora preuzeti kao gradonačelnik ili gradonačelnica", naglasila je Puh Belci.

Dodala je i kako je obveza grada pomoći gospodarstvenicima koji se od prošle godine nalaze u teškoj situaciji zbog pandemije, da se što prije oporave te da im se stave na raspolaganje sve raspoložive resurse.

Po njenim riječima, uz postojeće mjere pomoći grad će uvesti nove programe za prevladavanje posljedica pandemije i brzi oporavak gospodarstva, proširit će bespovratne gradske potpore i nuditi povoljne kreditne linije. Najavila je 15 milijuna kuna potpora poduzetnicima, subvencioniranje kamata za investicije i nova radna mjesta te brojne nove EU projekte u funkciji podrške poduzetnicima i obrtnicima.

"Kroz novu financijsku perspektivu i EU proračun za razdoblje od 2021. do 2027., nastavit ćemo povlačiti bespovratna sredstva za nove kapitalne projekte koji su u funkciji podrške poduzetnicima i obrtnicima. Osim toga Grad Pula je osigurao 25 milijuna kuna za moderan poduzetnički centar koji će značajno ojačati gospodarsku sliku Pule", poručila je Elena Puh Belci. Dodala je kako će u narednim godinama Grad realizirati novu ribarsku luku, gradsku imovinu maksimalno će koristiti za razvoj gospodarstva te će razvijati novi sustav javnih davanja koji ciljano stimulira gospodarski razvoj.