JOŠ JEDNA BOMBA

Eksplozija ispred švicarskog veleposlanstva u Ateni

02.11.2010 u 13:55

Bionic
Reading

Mala bomba eksplodirala je u utorak ispred zgrade veleposlanstva Švicarske u središtu Atene, ali za sada nema izvještaja o mogućim žrtvama, objavila je grčka policija, a prenose svjetske novinske agencije

'Mala bomba eksplodirala je ispred švicarskog veleposlanstva u Ateni, za sada nemamo izvješća o žrtvama', kazao je neimenovani policijski izvor za britansku novinsku agenciju Reuters.

Prema prvim izvješćima, nepoznata osoba bacila je malu eksplozivnu napravu koja je eksplodirala u dvorištu veleposlanstva Švicarske.

Veleposlanstvo Bugarske u Ateni u utorak je upozorilo grčku policiju na sumnjivi paket pronađen u zgradi, dan nakon što je u glavnom gradu Grčke zaplijenjen paket s bombom upućen na adresu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i na još tri strana veleposlanstva.

Grčka policija u ponedjeljak je spriječila više pokušaja atentata paketima-bombama upućenim na adrese francuskog predsjednika te veleposlanstva Meksika, Nizozemske i Belgije. Grčka policija također je uhitila i dva mlada Grka, stara 22 i 24 godine, koji bi u utorak trebali biti izveden pred sud.