TRAGEDIJA U ČEPINU

Dvije osobe poginule, a dvije u kritičnom stanju nakon pada u kanalizacijski šaht

19.06.2018 u 14:18

Bionic
Reading

U teškoj nesreći koja se dogodila tijekom radova na kanalizaciji u Čepinu kod Osijeka poginuli su jedan djelatnik osječke tvrtke Vodovod i jedan djelatnik čepinske komunalne tvrtke Urednost, a još trojica radnika (jedan iz Urednosti i dvojica iz Vodovoda) su ozlijeđena i nalaze se na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek

Do nesreće je došlo u prepumpnoj stanici kanalizacije koja se nalazi na križanju ulica Papuk i Kalničke, potvrdio je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Na pitanje je li točno, kao što su prenijeli neki portali, da je do nesreće došlo jer je jedan radnik pao u kanalizacijski otvor te se pretpostavlja da su ostali željeli pomoći kolegi, ali su ih najvjerojatnije omamili plinovi te su i oni nastradali, Premec je odgovorio da je očevid još uvijek u tijeku.

'Policijski službenici razgovaraju sa svjedocima, a očekujemo i izjave stručnjaka kako bismo utvrdili što se zaista dogodilo. Čim budemo znali više detalja o tome ćemo obavijestiti javnost', rekao je Premec.

  • +36
U Čepinu poginula dvojica radnika, otrovao ih plin iz šahta Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic

Prema prvim informacijama, radnici Vodovoda pozvani su jer su se mještani žalili da im se podiže voda iz kanalizacije.

Iz Uprave osječkog Vodovoda oglasili su se priopćenjem povodom nesreće u Čepinu. Obiteljima stradalih u tragediji koja se dogodila na Crpnoj stanici na križanju Ulice Papuka i Kalničke izražavaju najdublju sućut.

U daljnjem tekstu objašnjavaju kako je dežurnu ekipu osječkog Vodovoda s vozilom za čišćenje kanalizacijske mreže angažirala tvrtka Urednost po dojavi stanara o povratu otpadnih voda u kuće.

'Po izlasku na teren uočeno je da Crpna stanica ne prihvaća otpadnu vodu jer je njena rešetka prepuna krpa. Pri pokušaju čišćenja rešetke dogodila se strašna tragedija koja je imala za posljedicu smrtno stradavanje djelatnika. U otkrivanju uzroka ove tragedije odgovorne osobe Vodovod - Osijeka surađuju s nadležnim institucijama. Vodovod-Osijek izražava najdublju sućut obiteljima poginulig u ovoj strašnoj tragediji', priopćili su iz osječkog Vodovoda.