konopi, sjekire, pištolji

Dva ruska oligarha pronađena mrtva u dva dana zajedno sa članovima obitelji

21.04.2022 u 22:14

Bionic
Reading

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva zajedno sa svojim ženama i djecom u razmaku od jednog dana

Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanke, pronađen je mrtav od prostrjelne rane u svom stanu u Moskvi u ponedjeljak, izvijestila je ruska državna novinska agencija Tass. Moskovski istražitelji nisu naveli imena žrtava u svom priopćenju, ali Tass je naveo da je neimenovani izvor potvrdio njihov identitet. Istražitelji su napisali kako smatraju da je Avajev ubio svoju ženu i kćer, a potom i sebe, piše Business Insider.

Tri tisuće kilometara dalje, u Španjolskoj, još jedan oligarh - Sergej Protosenja - pronađen je obješen, a njegova supruga i kćer su izbodene na smrt, izvijestio je španjolski TV kanal Telecinco.

Njegovo tijelo pronađeno je u utorak s krvavim nožem i sjekirom uz bok, javio je Telecinco.

Protosenja je bio bivši potpredsjednik i glavni računovođa Novateka, velike plinske tvrtke povezane s Gazprombankom. On i njegova supruga i kćer odsjeli su u unajmljenoj luksuznoj vili u Lloret de Maru, obalnom katalonskom gradu, za vrijeme Uskrsa, navodi Telecinco.

Policija je kada je Protosenjin sin, koji je bio u Francuskoj, podigao uzbunu nakon što mu se nitko nije javljao. Mossos D'Esquadra, katalonska policija, potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, ali ne navodeći imena žrtava. Radna teorija za istražitelje također je da je Protosenja ubio svoju obitelj prije nego što se objesio.

Protosenja nije ostavio poruku o samoubojstvu, a na njegovom tijelu nije bilo mrlja od krvi. Imao je osobno bogatstvo više od 433 milijuna dolara, navodi Telecinco. Niti jedan od njih dvojice nije bio na međunarodnom popisu sankcija u sukobu Ukrajine i Rusije.