Dobri Dolac

Dva air tractora i kanader gasili požar kod Šibenika

21.07.2019 u 18:13

Bionic
Reading

Dva air tractora i kanader gase požar koji je nešto prije 16 sati planuo na lokaciji Dobri Dolac nedaleko Šibenika, a na terenu su i 33 vatrogasca, doznaje se u nedjelju u Županijskom centru 112. Požar je lokaliziran iza 18 sati

"Dojavu smo primili u 15,55 sati, a riječ je o lokaciji Dobri Dolac. Na teren su izašla 33 vatrogasaca. U pomoć su pozvane i zračne snage, a trenutno požar gase dva air tractora i kanader“ rekao je dežurni u Županijskom centru 112. Opožareno je 10 hektara, a gorjela je trava, nisko raslinje i nešto borove šume.

Na terenu su 33 vatrogasca i 13 vozila iz šibenske i vodičke javne vatrogasne postrojbe, dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac, Bilice i Zablaće te iz šibenske državne interventne postrojbe.

Riječ je o području na kojem stalno izbijaju požari, a kako se doznaje s terena, gusti crni dim vidljiv je sa Šibenskog mosta i magistrale.

  • +22
Kanaderi u akciji Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Požar koji je u nedjelju oko 16 sati planuo na lokaciji Dobri Dolac nedaleko Šibenika lokaliziran je u 18,20 sati, a zračne snage povukle su se s terena, doznaje se u Županijskom centru 112.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja do subote, 20. srpnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 12 požara i to sedam u Šibensko-kninskoj županiji te po jedan u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara, provedeno je i 10 protupožarnih izviđanja s avionima airtractor, a sveukupno su zračne snage ostvarile oko 65 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 1800 tona vode. U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 11 puta.