ŠVERC DROGE

Dubrovački policajci zaplijenili 20 tisuća tableta

07.02.2013 u 11:33

Bionic
Reading

Policijski djelatnici PU dubrovačko-neretvanske u dva su dana zaplijenili velike količine opojnih droga. Rekordna zaplijena 21.914 tableta bila je u utorak na graničnom prijelazu Karasovići, a dan nakon je na graničnom prijelazu Gabela polje 1 zaplijenjeno više od 21 kilograma marihuane

'U utorak oko 20.30 sati, na graničnom prijelazu Karasovići policijski su službenici u tapicirungu krova osobnog automobila uočili manju količinu tableta 'Apaurin' i 'Bensedin' koje sadrže aktivnu tvar koja se nalazi na popisu opojnih droga. 50-godišnji vozač, državljanin Crne Gore, je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku jučer je obavljena detaljna pretraga vozila i pronađeno je 1.460 blistera s ukupno 21.914 spomenutih tableta.

U drugom slučaju je jučer na graničnom prijelazu Gabela polje 1 spriječen pokušaj krijumčarenja 24 paketa marihuane ukupne težine 21.379 g skrivenih u automobilu albanskih nacionalnih oznaka. Marihuana je pronađena skrivena u podvožju vozila, kojim je upravljao 44-godišnjak, a u vozilu se nalazio i 34-godišnjak, obojica državljani Albanije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga, obojica su uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje', priopćili su iz PU dubrovačko-neretvanske.