GRANIČNI PRIJELAZ KLEK

Dubrovačka policija uhitila Albanca s punim autom marihuane

26.07.2016 u 12:01

Bionic
Reading

Dubrovačka policija u suradnji s carinom u ponedjeljak je u automobilu kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Albanije zaplijenila gotovo 28 kilograma marihuane, izvijestili su u utorak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

Kako se navodi u priopćenju, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Klek u jutarnjim satima pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Albanije.

'Tijekom obavljanja granične kontrole, suradnjom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i djelatnika carine posumnjalo se na krijumčarenje droge te je, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, obavljena detaljna pretraga vozila i u posebno napravljenom bunkeru na podu vozila, između prednjih sjedala, pronađeno je 19 paketa s ukupno 27.797 grama marihuane', stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Andrijana Biskup.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 55-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku.

To je osmo krijumčarenje veće količine droge koje je dubrovačko-neretvanska policija spriječila u ovoj godini, a količina zaplijenjene marihuane u 2016. godini popela se na gotovo 160 kilograma.