SKANDAL

Dubrovačka krivotvoriteljica je kći policijskih šefova

25.03.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Jedna od dviju dvadesetjednogodišnjih djevojaka protiv kojih je Državnom odvjetništvu za mladež podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja novčanica jest kći policijskih djelatnika, objavio je Dubrovački list. Zbog svog otkrića, policijska službenica zaprijetila je 'zatvaranjem novina'

Majka jedne od mlađahnih krivotvoriteljica policijska je službenica zadužena za maloljetničku delinkvenciju u Odjelu krim-policije PU dubrovačko-neretvanske Marijana Ercegovića otac je voditelj Odsjeka pomorske i aerodromske policije u Odjelu za granicu Ivan ErcegovićGospođa Ercegović istodobno je i aktivistica Udruge Feniks koja štiti djecu i mladež od zanemarivanja, zlostavljanja i nasilja u obitelji.

Djevojke krivotvoriteljice prošloga tjedna otkrivene su kao osobe koje su kolor-skeniranjem krivotvorile novčanice od 200 kuna te ih pustile u optjecaj na više kioska širom Dubrovnika.

Bijesna zbog otkrivanja identiteta svoje nestašne kćeri. Marijana Ercegović je nazvala redakciju Dubrovačkog lista i zaprijetila 'zatvaranjem novina'. Na internetskom portalu Dulist.hr objavljeno je kako je Ercegović izvrijeđala Dubrovački list poručivši redakciji preko tajnice: 'Nađite najboljeg odvjetnika jer više nećete izlaziti. Ovo vam je zadnji broj!'

Ercegović je dematirala prijetnje, a povodom ovog slučaja oglasio se i načelnik Dubrovačko-neretvanske policije Zlatko Sokolar. 'Inzistiram na zakonitom radu, postupanju, ponašanju i etičnosti svih naših djelatnika, bez obzira na to o kojim se okolnostima radilo. U tijeku je provjera napisa na portalu www.dulist.hr, a osuđujem protupravno ponašanje svakog našeg djelatnika. Jasno da javnost mora znati, a s druge strane jasno je da smo mi dužni zaštiti identitet osobe. Marijana Ercegović je javna osoba i u okviru naše nadležnosti ćemo napraviti provjeru svih navoda', kazao je Sokolar.