200 BOLESNIKA I 650 ZAPOSLENIH

Državni inspektorat zatvara bolnicu u Zaboku na mjesec dana?!

Opća bolnica Zabok

Opća bolnica Zabok

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Topolovec/PIXSELL

Državni inspektorat na 30 dana trebao bi zatvoriti Opću bolnicu u Zaboku jer je na odjelima zatečeno devet liječnika koji su u mirovini

Bolnica je dobila rješenje da u roku od dva dana za svakog liječnika plati kaznu od 30 tisuća kuna. Već je trebala biti zatvorena, a ja kao ravnatelj trebao bih 200 bolesnika koji tu leže izbaciti na ulicu i zaposlenima - a riječ je o 650 ljudi - reći da ne dolaze na posao', rekao je za Večernji list ravnatelj bolnice, dr. Stanko Belina.

Dodaje kako je prema usmenom naputku trebao inspekciji u roku od 48 sati privesti svih devetero liječnika da potpišu kako se odriču mirovine i da se s njima zasnuje radni odnos. 'To je nemoguće, jer oni to ne žele s obzirom da rade samo dva dana u tjednu, a i ja nisam policajac da ih privodim. Čak nam sada ništa ne znači i da platimo kaznu', kaže ravnatelj.

Protiv rješenja Državnog inspektorata, tj. inspekcije rada iz Krapine, pobunio se i Hrvatski liječnički sindikat te inicirao osnivanje Stožera za obranu Opće bolnice Zabok. Smatraju da se ne može bolnicu tretirati poput kafića ili pak dućana, bez obzira na nepravilnosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi