devastirana uvala

Državni inspektorat: Kreće rušenje u Vruji

24.04.2023 u 11:24

Bionic
Reading

Rušenje bespravno sagrađenih objekata tvrtke Point, odnosno Stipe Latkovića, u uvali Vruja smještenoj između Omiša i Makarske uskoro bi trebalo početi

Informaciju o rušenju, potvrdili su za 24 sata iz Državnog inspektorata. Na taj način konačno će biti okončana dvadesetogodišnja saga o bespravnoj gradnji u jednoj od najljepših uvala na istočnoj strani Jadrana. Rušenje bi trebala obaviti tvrtka TGT Adriatic iz Pule koja je dala najpovoljnijiu ponudu od 254.283 eura, odnosno 317.854 eura s PDV-om.

Navodimo, trebala jer rušenje još uvijek Latković može obaviti sam. Ako to odbije, za ugovorenu cijenu će srušiti izabrana tvrtka, a cijeli račun će Državni inspektorat poslati Latkoviću, odnosno njegovoj tvrtki.

Kako smo ranije pisali na javnu nabavu za rušenje žalio se Point, a u Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) su zaključili da bi uvažavanjem njegove žalbe zapravo bio priznat pravni interes da kao potencijalni ponuditelj uz novčanu naknadu ukloni svoje nezakonito izgrađene građevine koje nije uklonio nakon što mu je to rješenjem naložilo nadležno tijelo.

Prema predviđenom hodogramu izvođač nakon uvođenja u posao ima mjesec dana da sruši bespravno sagrađene objekte.

Rušenje predviđa uklanjanje cesta, vodospreme, jacuzzija, lukobrana, dogradnje objekata i betonske šetnice.

  • +10
Objekti za rušenje u Vruji Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Državni inspektorat