curenje kurikularnih dokumenata

Državna tajnica poručila Plenkoviću: Nije ministrica Divjak forenzičarka

25.08.2017 u 11:04

Bionic
Reading

Nije ministrica forenzičarka - poručila je državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak premijeru Andreju Plenkoviću koji je nedavno ministrici Blaženki Divjak poručio da pronađe tko je novinarima dao internu analizu Ministarstva koja je otkrila niz nepravilnosti pri izboru Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme

'Koliko znam, ministrica nije forenzičarka ni istraživač... Puno je ljudi uključeno u cijeli postupak, a tražiti krivca u Ministarstvu bilo bi iluzorno jer je svatko mogao plasirati svoju priču. Ministarstvo želi očitovanje na analizu koju je poslalo Posebnom stručnom povjerenstvu, a koju još nismo dobili', rekla je državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak u emisiji 'Novi dan' na N1 televiziji.

Komentirala je tvrdnje Dijane Vican, šefice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, kako - suprotno informacijama iz analize koja je procurila u javnost - nije bilo nepravilnosti pri izboru članova Ekspertne radne skupine.

'Stavimo argumente na stol da vidimo o čemu se radi. O ovoj temi svakodnevno raspravljamo, ona ne smije biti isključiva, radi se o našoj djeci, studentima, nema stanovnika koji nije uključen u to. Javnost jest senzibilizirana, ali zadatak je da se okvir konačno uredi i počne raditi', rekla je Ramljak i dodala kako je moguće sve, pa i poništenje natječaja.

'Sve je moguće očekivati. Ali sa strane Ministarstva znanosti i obrazovanja - zar bismo trebali čekati?', rekla je državna tajnica Branka Ramljak.