incident u kaštel starom

Državna tajnica Pletikosa osudila napad na socijalne radnike

16.04.2021 u 14:26

Bionic
Reading

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marija Pletikosa u petak je u Zadru najoštrije osudila posljednji napad na socijalne radnike Centra za socijalnu skrb iz Kaštel Starog.

"Oštro osuđujemo svaki oblik nasilja, a pogotovo nad našim kolegama socijalnim radnicima. Nakon događaja u Novoj Gradiški, u društvu su se strašno pojačale tenzije, a oni koji su ovdje da bi pomagali najranjivijim skupinama postaju žrtve. Želim poručiti javnosti da se suzdrži od bilo kakvog oblika nasilja", rekla je Pletikosa.

Na novinarski upit ima li neki plan kako da se tome stane na kraj, državna tajnica najavila je da se radi na velikom akcijskom planu koji se odnosi na promjene u samom sustavu.

"Kroz akcijski plan promijenit ćemo i najosnovnije zakone - Zakon o socijalnoj skrbi, donosimo izmjene i dopune Zakona o udomiteljstvu. U svemu je bitna i međuresorna suradnja jer se zbog nedovoljne međuresorne suradnje često i događa da imamo ovakve probleme", dodala je Pletikosa.

Novinare je zanimalo može li se nešto iskoristiti iz Europskoga socijalnog fonda da se stanje poboljša.

"U ovom dijelu možemo iskoristiti sredstva za edukaciju stručnjaka, i to ćemo svakako napraviti u različitim projektima. Kroz Europski socijalni fond popravljamo stanje u samom sustavu tako da se ustanovama socijalne skrbi poboljšavaju uvjeti rada zaposlenika  zapošljavanjem novih stručnjaka u centrima za socijalnu skrb", istaknula je državna tajnica Marija Pletikosa.