PROMJENJIV TJEDAN

Doznajte kad će napokon malo zatopliti

25.04.2016 u 12:43

Bionic
Reading

Ako volite vedro vrijeme s puno sunca i topline, ovaj tjedan neće biti po vašoj volji. Prema prognostičkim materijalima promjenjivo s naoblakom bit će do kraja tjedna. No u njegovoj drugoj polovici ipak će biti više sunca i za nekoliko stupnjeva toplije. Jutra će biti dosta hladna, osobito do petka u kopnenim krajevima u kojima mjestimice može biti i mraza. U nedjelju je opet moguće oblačnije vrijeme s kišom.

U utorak će posvuda biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Od sredine dana bit će više oblaka pa će mjestimice biti moguća slaba kiša ili poneki pljusak, osobito na sjevernom Jadranu te na zapadu unutrašnjosti. Zapuhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo. U slučaju vedre noći jutro će u unutrašnjosti biti hladno pa je mjestimice moguć mraz. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 17, a na Jadranu od 13 do 16 °C.

U srijedu će biti promjenjivo do pretežno oblačno, povremeno s kišom u unutrašnjosti, a pljuskovima na Jadranu. U najvišem gorju kiša mjestimice može prelaziti u susnježicu ili snijeg. Prema kraju dana kiša će biti sve rjeđa, a djelomično će se i razvedriti. Puhat će umjereni jugozapadnjak koji će postupno okretati na sjeverne smjerove. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u zapadnim krajevima unutrašnjosti kretat će se od 9 do 14, a u Slavoniji i na Jadranu od 15 do 20°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano, mjestimice uz malu, na južnom Jadranu povremeno i umjerenu naoblaku. Prema kraju dana u Dalmaciji, osobito u južnim dijelovima, uz mjestimice više oblaka moguća je i kratkotrajna kiša ili prolazni pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab južni vjetar, a na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 8 na sjeveru do 15°C na jugu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 10 do 15, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

U petak će u većini krajeva biti barem djelomice sunčano, ali uz promjenjivu naoblaku. Oblačnije će biti samo na jugu gdje je prijepodne još moguća mjestimična kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjivog smjera, na Jadranu slaba bura na sjeveru, a jugo u Dalmaciji. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima tijekom vikenda će i dalje biti promjenjivo i nestabilno. Kiša će biti vjerojatnija tijekom nedjelje.