BREITLING, ROLEX, BISERI…

Doznajemo što je prodano na varaždinskoj aukciji luksuznih satova i nakita

28.06.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Ručni satovi marke Breitling i D&G, kao i dio preostalog nakita s prve dražbe, prodani su u varaždinskoj carinarnici na drugoj javnoj prodaji luksuznih satova i nakita oduzetih na graničnim prijelazima na području ove carinarnice. Prikupljanjem ponuda za neposrednu pogodbu prodani su, uz ostalo, i ručni satovi marke Rolex.

Od svega što je bilo ponuđeno, na prvoj javnoj prodaji održanoj u ponedjeljak prodano je ‘samo’ 212 kilograma srebrnog nakita čija je početna cijena bila 488 tisuća kuna. Zagrebačko poduzeće za izradu i trgovinu predmeta od plemenitih metala Gold partner ponudilo je 492 tisuće kuna, ali to je bilo premalo budući da je koprivničko poduzeće Lory Logistika ponudilo 1.201.000 kuna. Iako je potonji iznos više nego dvostruko veći od početne cijene, predstavnik koprivničkog poduzeća nije krio zadovoljstvo. Naime, kako je pojasnio, svojim uobičajenim dobavljačima trebao bi platiti još veći iznos za nakit kupljen u Varaždinu koji će prodavati u mreži svojih kooperanata, kao što su trgovine srebrnim nakitom.

Premda je na prvoj dražbi prodan samo taj srebrni nakit, zadovoljstvo ishodom nisu skrivali u varaždinskoj carinarnici jer je prodajom ostvaren prihod veći nego da se prodao sav ostali ponuđeni nakit i luksuzni satovi po prvoj cijeni koja je uoči druge prodaje smanjena za 40 posto. Tako je gotovo šest tisuća komada nakita od čelika u četvrtak prodavano za 12 umjesto 21 tisuću kuna, a biserni nakit za 85 tisuća umjesto 143 tisuće kuna. Smanjene su i cijene ručnih satova, pa je tako Rolex s karikom od zlata ponuđen po cijeni od 110 tisuća umjesto 184.696 kuna, a Rolex od čelika i zlata za 56 tisuća umjesto 94 tisuće kuna. Isklična cijena za ručni sat marke Breitling bila je 46 tisuća kuna, a kod druge prodaje 28 tisuća, dok cijena dva sata Tag Heuer smanjena na oko sedam tisuća s 12 tisuća kuna.

Usprkos tome, od ura prodana je samo ona marke Breitling, i to za oko polovicu ponuđene cijene, kao i jedna ručna ura marke D&G za manje od tisuću kuna. Uz to, prodan je i nakit od čelika, platnene torbice za nakit te 80 grama zlatnog i 1360 grama srebrnog nakita.

Prodani i Rolexi!

Carinarnica Varaždin uspjela je u četvrtak održati i neposrednu prodaju nakita i ručnih satova koji nisu prodani ni na prvoj javnoj dražbi u ponedjeljak, kao ni na jučerašnjoj drugoj dražbi. Prikupljanjem ponuda za neposrednu pogodbu prodani su, uz ostalo, i ručni satovi marke Rolex.

Muški ručni sat marke Rolex, čija je isklična cijena na prvoj dražbi bila veća od 180 tisuća kuna, a na drugoj 110 tisuća kuna, prodan je za 57 tisuća kuna. Drugi Rolex od čelika i zlata, koji je najprije prodavan za 110 tisuća kuna, a zatim za 56 tisuća kuna, na kraju je neposrednom pogodbom prodan za 28.800 kuna. Oba sata kupio je Zvonimir Kos, koji je kupio i biserni nakit za 43.800 kuna, dok je njegova cijena na drugoj dražbi iznosila 85 tisuća kuna.